עבירות סמים

עבירות סמים הן עבירות עונשיות הקבועות בפקודת הסמים המסוכנים, אשר אוסר על החזקה ושימוש של סוגים מסוימים של תרכובות המוגדרים כסמים, מסוגים שונים.

בפקודת הסמים, מעבר להחזקה ושימוש, קיים איסור על סחר, ייצוא, יבוא או עשיית עסקה אחרת בסמים. כמו כן, פקודת הסמים המסוכנים מתייחסת לאיסור על הספקת סמים לקטין ועוד.

ברור שהפקודה מבחינה בין סוגים שונים של סמים, כאשר המנעד הוא סמים כגון קנביס או חשיש, המוגדרים כסמים קלים, ועד לקוקאין, הירואין, אקסטזי ועוד.

כמות ההחזקה משחקת משחק מכריע בעבירות הסמים. כשאף פקודת הסמים מוצאת לנכון לחלק, כתלוי בסם עצמו, את כמות ההחזקה, להחזקה שלצריכה עצמית וכמות החזקה אשר יוצרת חזקה עובדתית הניתנת לסתירה, כי מדובר בהחזקה שלא לצריכה עצמית. כך למשל החזקה ושימוש של עד ל-15 גרם קנביס הינה נחשבת להחזקה לצריכה עצמית, אשר הענישה בצידה הינה קנס בסך של 1,000 ש"ח אם מדובר בעבירה יחידה.

הענישה בעבירות סמים לעיתים צפויה ויכולה להיות מכבידה, כתלות בסוג הסם, הכמות ואופן ביצוע העבירה. תיקי סמים בהם מימד רחב היקף של סחר בסוגי סמים כבדים עשוי להסתיים במאסר בפועל לתקופה ארוכה. בהקשר זה יש לזכור כי הענישה המקסימלית הקבוע להחזקה שאינה לצריכה עצמית ולסחר במסים הקבועה בפקודת הסמים המסוכנים הינה 20 שנות מאסר, ואף 25 שנות מאסר שמדובר בהספקה או שידול קטין לסמים. בוודאי שמדובר בתקופה המקסימלית ולרוב מתחמי הענישה הנוהגים הינם נמוכים יותר, אולם בהחלט מקפלים בתוכם מאסר בפועל, לעיתים לשנים רבות.

גם באשר להליכי המעצר, ככל וחומרת התיק עולה ונסיבות ביצוע העבירה הינן ברף הגבוה וחמורות יותר, כך עולה הסיכוי להיוותר או להיעצר עד תום ההליכים המשפטיים. כשבעוד שהחזקת סמים לצריכה עצמית לרוב אינה עבירה בת מעצר, באשר להחזקת סמים שלא לצריכה עצמית  ובוודאי מסחר בסמים מקיימת עילת מעצר חוקית- סטטוטורית. אולם, בוודאי שרצוי ואפשר לשחרר עצור בעבירות סמים לחלופת מעצר, כשלמשרדנו ניסיון של שנים בראיה וניתוב לאן תיקים מסוג אלו יובילו, באם להליך שיקומי או לא, ובאם כן, ניתן לשקול שחרור לחלופת מעצר טיפולית.

כשמדובר בהחזקה שלא לצריכה עצמית, רבים מן התיקים עשוים ליפול, לאחר קבלת ייעוץ טוב מעורך דין פלילי, נוכח חיפוש אשר התגלה שלא היה חוקי ובגינו נתפסו הסמים האמורים. כיום, לאחר עיגונה של הלכת "בן חיים" אשר יצאה מבית המשפט העליון, שוטר אינו רשאי לבצע חיפוש בגופו ובכליו של אדם אם אין בידו חשד סביר לביצוע עבירה וכן לא קיבל את הסכמתו מדעת של החשוד לביצוע החיפוש.

כך למשל לקוח משרדנו אשר החזיק סמים, כשלשוטר לא היה אפילו תחילה של חשד סביר להימצאות סמים אצל הלקוח, זוכה בבית המשפט לאחר שהוכחנו כי השוטר לא קיבל את הסכמתו מדעת של החשוד לחיפוש, לרבות העובדה שהשוטר לא הסביר לחשוד כי באפשרותו לסרב לחיפוש וסירובו לא ישמש כראיה נגדו.

נקראתם לחקירה בחשד לביצוע עבירות סמים? נעצרתם בחשד לביצוע עבירות סמים? הוגש כנגדכם כתב אישום בעבירות סמים? דעו לכם, כי החשיבות שבקבלת ייעוץ מעורך דין פלילי מתחדדת ומתעצמת כאשר עומדות על הפרק חשדות לסמים. לעיתים, עוד משלב הייעוץ בפני חקירה ניתן לתכנן קו הגנה ואסטרטגיה אשר תרחיק את החשוד מביצוע עבירה ולא תאפשר ביום מן הימים למצות את הדין עם החשוד בעבירה זו.

משרדנו מייצג לקוחות רבים אשר מואשמים בעבירות סחר בסמים מסוגים שונים במימדים רחבי היקף ומעניק את הייצוג המשפטי המקצועי ביותר, ואף זכה להצלחות רבות בזיכויים אשר הסתיימו בבתי המשפט עקב כשלים בחוות דעת מקצועיות המבססות את הקשר לסמים לתיק וכן נוכח בעיות משמעותיות שנוצרו בשלבי איסוף שרשרת הראיות במשטרה.
משרדנו זמין עבורכם 24/7 וחרט על דגלו ללוות כל חשוד בעבירות סמים ומשפחתו במקצועיות המרבית ובנחישות בלתי מתפשרת.

למעבר לשיחה
1
צריכים עזרה?
זמינים עבורך 24/07
איך אפשר לעזור?