עבירות רכוש הינן עבירות בקשת רחבה ביותר אשר רובן מעוגנות בחוק העונשין, התשל"ז – 1977. נהוג להבדיל בין עבירות מסוג אלו אשר יש בהם מימד משמעותי ומכונן של פגיעה ברכוש של הזולת, לבין עבירות אשר בהם ישנם רכיב כספי, אך לאו דווקא מסוג רכושי כמו מכונית או דירה, אלא כספים, טובות הנאה וכיוב, שהינן נכנסים לקטגוריה של עבירות מרמה.
ניתן למנות על אותה קשת, עבירות קלות יותר, כמו גניבה, אשר מוגדרת נטילה ונשיאה מתוך מטרה לשלול שלילת קבע את הדבר מבעליו, עבירות של החזקת נכס החשוד כגנוב, עבירות של היזק לרכוש במזיד, שזוהי בעצם כל ביצוע עבירה של היזק לרכוש של אחר באופן מכוון, אשר הינן עבירות קלות, שלרוב כשהן עומדות לבדן, אינן מצדיקות הגשת כתב אישום, כשלרוב תיקים מסוג אלו מסתיימים בהליך של הסדר מותנה. כמובן שעבירות מסוג אלו עשויות להיות נלוות לביצוע עבירות אחרות, כגון אלימות ואיומים.
אם נטפס במעלה חומרת העבירות, נמנה בקצה העליון, את עבירת ההתפרצות כבוודאי עבירת הרכוש החמורה ביותר. לעיתים המילה "התפרצות" אינה שגורה ומובנת דיו, אולם מדובר בדיוק כפי שהינכם חושבים – פריצה למקום, כשהחוק מבחין בין פריצה/התפרצות לבית עסק לבין פריצה או התפרצות למקום מגורים, אשר נחשבת כעבירה אף חמורה יותר.
באשר להליכי מעצר בעבירות רכוש, יש לצאת מנקודת מוצא והנחה כי עבירות רכוש אינן עבירות שהן בנות מעצר. אולם, כיום ולאחר פסיקתו של בית המשפט העליון בבש"פ רוסלן פרנקל (5431/98), אשר קבע כי ישנן עבירות רכוש, אשר לפי נסיבותיה, תתקיימנה גם תתקיימה עילת מעצר. כך למשל, במידה והמעשה העברייני הינו מתוחכם למדי, או המעשה העברייני כולל התארגנות של חבורת עבריינים, בשיטתיות, תוך תכנון לפרטי פרטים, התארגנות בציוד טקטי וכיוב', נסיבות אלו עשויות להקים עילת מעצר. כמו כן, לשווי הרכוש הנגנב נודעת גם חשיבות בקביעה אם מתקיימת עילת מעצר, על פי פסיקת בית המשפט העליון. עם השנים הלכה זו אף התרחבה עוד יותר, כשנקבע כי ככל ומדובר בעבריין "רצידיביסט", דהיינו, סדרתי, אז ברי כי מתקיימת עילת למעצר ככל שמדובר בעצורים בעלי עבר פלילי מאותו העניין.
כאמור, לרוב עבירות אלו שזורות בעבירות אלימות כאלו או אחרות, כך למשל עבירת השוד הקבועה בחוק העונשין הינה עבירה שמטרתה לעגן את הענישה כנגד נאשמים המבצעים עבירות גניבה המלוות באיום או באלימות ממשית. לעיתים, כאשר מדובר בעבריינות חוזרת, ניתן במקרים מתאימים לשקול הפנייתו של הנאשם לבדיקת התאמה לבית המשפט הקהילתי, אשר יכול לעזור לנאשם להשתקם ולקבל טיפול אינטנסיבי ולמנוע חזרתו לפלילים ואף לסיים את ההליך ללא מאסר בפועל, גם לא בדרך של עבודות שירות.
משרדנו מתמחה בייצוג חשודים ונאשמים בביצוע עבירות רכוש. לא אחת, מעניק משרדנו ייעוץ משפטי עוד משלב הליך החקירה במשטרה לחשודים בעבירות התפרצות שיטתית ומאורגנת לבתי עסק ומפעלים בחשד לגניבות רכוש וציוד בהיקפים ובשווי של מיליוני שקלים. אל תתפשרו על התוצאה ואל תזלזלו בענישה הנלווית לעבירת רכוש, והתייעצו עם עורך דין פלילי מנוסה בתחום.